fredag 23 april 2010

Återkoppling från företagen som deltog i Milano

"Vad resultatet anbelangar hade jag ju vissa förhoppningar, men att det skulle bli sånt drag efter SAGA kunde jag nog aldrig anat. Min målsättning var främst av strategisk natur, att bygga varumärke och kanske haffa en och annan intresserad distributör, men nu konstaterar jag istället att vi kan skruva upp lanseringstakten väsentligt redan innan sommaren." skrev en av utställarna Erik Norrman från Support Design i epost idag, och berättade om alla fortsatta kontakter han fått från Italien, Polen, Tyskland, Frankrike, New York och framför allt, mest oväntat ett enormt stor intresse från UK. Han skriver dessutom att "Om du och Svensk Form är intresserade så ser jag fram emot ett fortsatt amarbete, inte bara nästa år utan även om ni har andra engagemang under hösten och vintern 2010."

Andra företag har uttryckt samma intresse. Nu får vi se hur vi bästa kan gå vidare tillsammans för att främja svensk design internattionellt och främja exporten av svensk design. Kan vi bara få ihop det ordentligt ekonomiskt tar Svensk Form gärna på sig rollen som samordnare igen. Hade ännu ett möte med Möbelrikets Anders Wisth och Johan Sjöberg som vari stockholm idag, och vi fortsatte att diskutera hur vi ska satsa på London, och eventuellt på 100 % Design. Vi siktar in oss på en VIP-resa nu i september 23-26, för att sondera och se alla möjligheter och göra en match making med intressanta engelska motparter. Vi talade också om hur intressant det vore att studera Turkiet/ Istanbul som potentiell kommande marknad för företagen. Spännande planer i utsikt.

Erik Norrman fick jobba flitigt med att fixa prototyperna för nya tillämpade Bruno Mathssonstolen SAGA på mässan, Besökarintresset var överväldigande och alla ville ju snurra och prova och luta sig hit och dit. Eftersom detta bara var provex så fick Erik fixa till dem - slutprodukten väntas lanseras i juni!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt jobb du gör, Ewa!

Anonym sa...

Bra att man lätt kan kommentera din blogg, Ewa

Anonym sa...

Fast denna kommentar ska du ta bort!