lördag 3 april 2010

Redo för Swedish Love Stories i Milano
Nu är katalogen i tryck, press release utskickad. Inbjudningar och internationell press release kommer efter påsk. Projektledaren Rebecca Ahlstedt och hennes medhjälpare Sara Berner har gjort en fenomenal slutspurt. Rebecca med tvillingar i magen, Sara med andra åtaganden, dessutom en extra hjälp italienska Elena, som befinner sig i Sverige just nu. IK Stockholm, alltid räddare i nöden, samt formgivarna Brunnskog Karcenti, som suttit många långa timmar och korr-vändor, men nu kör vi fullt ut! Ekonomin fortfarande en utmaning, liksom en massa praktiska detaljer förstås. Klipper in press releasetexten här nedan:Svensk Form presenterar utställningen Swedish Love Stories #3 14-19 april på Superstudio Píu i Milano

Besökarna tas rakt in i hjärtat av Sverige till Dalarna, med en rik formtradition, hantverkskunnande och samtida designföretag. Vidare via historiska referenser som Bruno Mathsson och Nisse Strinning i ny tillämpning fram till dagsaktuella designer som Nina Jobs och Thomas Bernstrand. Utställningens syfte är att positionera svensk design internationellt, förmedla ett budskap om hållbar livskvalitet och ge en känsla av Sverige och Dalarna.

Superstudio Píu är en innovativ utställningsplats i centrala Milano med särskilt inbjudna företag och formgivare från olika länder. Konstnärlig ledare är Giulio Cappellini, som erbjudit Svensk Form utställningsmöjlighet under tre år. Bakom den svenska designsatsningen i år står Svensk Form med stöd av VisitSweden, Nämnden för Sverigefrämjande i Utlandet NSU (Exportrådet, ISA, VisitSweden, Svenska institutet, UD) samt från GävleDala Designlab, Länsstyrelsen och Region Dalarna.

Rebecca Ahlstedt Designstudio gestaltar Swedish Love Stories #3 på samma tema.

- Det är i brytpunkten mellan tradition och nya applikationer som utveckling kan ske. Här presenterar vi olika världar, från fabriksgolvet till loungen, från hemmet till arbetsplatsen, från ursprung till idag, säger Rebecca Ahlstedt, curator och projektledare.

- Temat Swedish Love Stories reflekterar tillkomstprocessen och kärleken till materialen, platserna, och människorna bakom produkterna. Vi upplever att den internationella efterfrågan på svensk design och svensk designhistoria ökar, och därför är vi glada att kunna visa ett axplock på denna viktiga arena i Milano där hela världen möts, säger Ewa Kumlin, VD, Svensk Form.

14 – 19 april 2010

13 april kl 17.00 pressvisning och invigning av Sveriges Ambassadör Anders Bjurner

14 april kl 19-21 invigningsparty. Separat inbjudan medtages.

Superstudio ,TEMPORARY MUSEUM FOR NEW DESIGN, Via Tortona nr 27, Milano

För mer information Ewa Kumlin, ewa.kumlin@svenskform.se, + 467366366 76
Rebecca Ahlstedt Designstudio, info@rebeccaahlssstedt.com, +46736560852
http://www.superstudiogroup.com/ http://www.svenskform.se/ http://www.swedishlovestories.com/ (from 8/4)


UTSTÄLLARE SWEDISH LOVE STORIES 2010

Bland de utvalda svenska deltagarna finns både etablerade företag och designer tillsammans med yngre och nya talanger. Från Dalarna medverkar såväl företag som mindre enskilda designer, konsthantverkare och matleverantörer enligt nedan lista.

Abstracta

Dala ledstång

Design House Stockholm +Sara Szyber

Gärsnäs

Input interiör

Jobs handtryck

Leksandstolen

Materia

Mora armatur

Nola

Orrefors

Pappelina

Support Design AB/Sagastolen Bruno Mathsson

String

Siljan

Thomas Bernstrand

Nina Jobs

Sara Szyber

Björbo blommor/ Margit Lindholm

Falu rödfärg

Fias Ask

Hedemora keramik / Anna Kåks och Sven Möller

Käck och Hedbys

Karin Ferner silver mm

Karin Holmberg

Leksands hemslöjd

Lycka form

Mora hemslöjd

Mora of sweden AB

Myrans hemslöjd

Nittsjö keramik

Norea form och snickeri

Wasasten

Åsa Westlund

Röshult (vedkorg Bernstrand)Matföretag/ Dalameny:

Färskvarukompaniet / Gustavskorv

Oppigårds / öl

Hansjöost

Pyramidbageriet

Liss Ellas senap

Laby choklad

--------------------

Gala Wines

Inga kommentarer: