torsdag 24 februari 2011

Springtime international

Färska hembakta kanelbullar till alla besökare. Två trivselseniorer arbetar på Springtime för att se till att alla har det bra. Frukost varje dag, alla gäster får kanelbullar. Varannan torsdag frukost för all personal, med internationella kontoren uppkopplade. Just trivseln för anställda och besökare utgör några av grundvärderingarna för det framgångsrika PR- och kommunikationsföretaget Springtime Människa till människa, och hur vi påverkar varandra. grundidéen har funnits med sedan starten, genom huvudägaren Birgitta Ed och förvaltas också av dagens VD Mia Arnholm. Rötterna från 90-talet, sammanslagningar av flera byråer och idag riktigt stora med 80 medarbetare, varav ca 70 konsulter. Jag besökte Mattias Bergman, som har hand om den internationella delen av Springtime, som idag har kontor i Peking, Shanghai och Dehli. Mattias kommer från 16 år vid Exportrådet. Vi lärde känna varandra i Tokyo, då han förestod det stora exportrådskontoret där. Mattias brinner för designfrågorna, och höll i Swedish Style in Tokyo när vi hade lämnat, och kunde också genom undersökningar och statistik påvisa hur exporten till Japan av svensk design och relaterade områden ökade under de intensiva åren på 2000-talet då Swedish Style satte spår. Vi har träffats regelbundet under åren och diskuterat hur lobby-arbetet kring designområdet kan drivas på ett effektivt sätt. Tack vare Mattias, kunde också en marknadsstudie göras av Exportrådet för att identifiera potentiellt intressanta markander för svenska möbel- och designindustrin 2008.

Mattias Bergman covering the international section of the large PR & Communication company Springtime - now with offices in Shanghai, Beijing and New Dehli. Every guest is served freshly baked cinnamon rolls at Springtime. Mattias used to work at the Swedish Trade Council for 16 years, and was posted at the Trade Office in Tokyo during our stay. We are partners in crime when it comes to the Swedish Style in Tokyo concept in Japan.

Inga kommentarer: