torsdag 7 juli 2011

Beckmans skola öppnar upp en akademi

Vem vill gå en kurs - styling för stilmedvetna - med inredningstylisten Lotta Agaton på Beckmans under 10 förmiddagar i höst för den nätta summan 23.000 SEK? Undrar just hur många anmälningar de fått in. Ett mycket ambitiöst program är upplagt, för kurser med olika inspirerande föreläsare och i olika form- och designdiscipliner. www.beckmans.se/akademin Jag skulle gärna gå själv på flera av dem, som till exempel hos Eric Ericson, Martin Bergström, Anna Kraitz, Stefania Malmsten för att nämna några. Men vem har råd, eller är beredd, att betala avgiften? Den stort uppslagna och attraktiva kursbroschyren i XL-format har i alla fall gått ut i stort och påkostat utskick, jag har fått flera ex till arbetet och även hemma i brevlådan. Kanske många med mig på öfvre östermalm är en tänkt målgrupp, eller våra barn. Hoppas det fungerar, lovvärt initiativ. Men min erfarenhet av designkåren är att betalningsberedskapen - eller förmågan - är begränsad.

Beckmans' School of Design has just launched an ambitious series of courses for the general public with some of their most inspiring teachers and lecturers. I would like to take several of them myself, although I hesitate when I see the cost. Probably realistic, but within the design field here in Sweden, we are quite spoiled, and expect most events and seminars in our area to be free. Are we ready for a change?

1 kommentar:

Malin Looft sa...

Hej Ewa,

Jag heter Malin Looft och arbetar med Beckmans Akademi. Vill bara kort säga att målgruppen vi riktar oss till hoppas vi hitta bland de som tror på värdet att få in ny inspiration till företaget genom att låta någon eller några gå en utvecklande kurs med några av Sveriges i framkant bästa formgivare. Vi tror att mötet och utbytet av erfarenheter och kunskap med våra kursledare i mindre grupper, som våra kurser är tänkta att vara, ska ge kraft och inspiration till nya sätt att se och tänka som kan gynna inte bara deltagaren utan hela det företag som den arbetar på. Vi hoppas såklart att inte priset ska vara ett problem, då vi ser så mycket kurser i personlig utveckling på marknaden som ligger över våra.

Bästa sommarhälsningar,
Malin Looft