måndag 30 augusti 2010

Axplock av svenska utställare på mässan

Sammanlagt 17 svenska företag ställde ut på Tendence, inom Living och Giving, heminrednings- och presentföretag framför allt. Jag försökte besöka dem alla. Flera var där för första gången, och hade svårt att göra jämförelser när jag frågade hur det gick för dem, en del var till och med så busy hela tiden att jag inte ens kom åt att tala med demn. Mitt intryck var dock att det var rätt glest i korridorerna, men chefen Nicolette Naumann var mycket nöjd med besöksstatistiken. Intressant att resonera.  De som  massproducerar i Kina och andra lågprisländer, menade att med den typen av produkter är det är omöjligt att hålla på med copyright och mönsterskydd, alla tar av varandra, betalar böterna och fortsätter sälja.
 
Inredningsföretaget Moltex hade fullt i montern hela tiden
Calou med träskor och annat ursvenskt var där för första gången, också upptagna
Familjeföretaget Swerox www.swerox.se har varit med i många år, ägarna Kenneth och Kristina Rosell, Micke Svensson, Tina Permsjö och Douglas Larsson på bilden. Säljer som smör till många länder - och jodå, svenskarna köper fortfarande ljusmanchetter i massor. Jag trodde det hade dött för länge sedan.
Barbara Bukowski, ursprungligen från Krakow, en stor personlighet,  med sina tusentals nallar, som hon själv placerar ut, varenda en av dem. Fullt i montern hela tiden.
 
Bo Carlsson och Daniel Kempe från presentföretaget Cirratum AB www.cirratum.se har varit med på många mässor i världen. Bo hade själv fotat wienerbröden på den obarmhärtiga vågen. 
Kylskåpspoesi går fortsatt bra i Tyskland och world wide - många efterföljare idag dock, något som inte bekymrade herrarna så länge som affärerna går bra. Johan Andersson, Jonas Andersson och Thomas Bond. www.kylskapspoesi.com
Torbjörn Lindahl hade kört hela natten från Sverige, direkt från en annan mässa. Bilen var redan packad när han på några timmars varsel dagen innan bestämde sig för att vara  med och ställa ut på Tendence och Catharina Jansson lyckades hitta en monter åt honom. Det är hans hustru Lena Lindahl som gör alla teckningar och produkter, och eftersom de går så bra i Sverige, har maken Torbjörn nu tagit på sig att försöka se om de också kan exporteras. www.lenalindahl.se

Inga kommentarer: