måndag 30 augusti 2010

Spännande smyckesdesigner på Tendence

Tendence är särskilt känd för sina smycken, smycken av högsta kvalitet och översta prisklasserna. Bland de mera spännande fanns en särskild avdelning med Speciellt utvalda smyckesdesigner. Här är några jag fastnade för - vissa ville inte att jag fotade dock, så dem får ni drömma om som www.heikewalk.de med delikata trasselsmycken:

Frau der Ringe www.frauderringe.de med tuffa, maffiga och härliga partnerskapsringar för män och kvinnor och äktenskap av alla slag. Osvenskt och demonstrativt.
I min jakt på rådjur fastnade jag förstås för dessa små delikata rådjurssmycket, ett slags kamé-smycken men med samtida touch Nadine Kieft Jewelry www.nadinekieft.nl
Momentringar kallade den här designern sina ringar, som motsvarar kurvan från olika ögonblick på dagen - när ditt barn föddes, när du friade, när något speciellt hände. Ögonblick du aldrig glömmer, frysta och fästa i en ring. Matt silver utanpå, blankborstat inuti. Snyggt www.attinello.de
Sara Rhodes www.sararhodesdesign.com pluggar fortfarande i England (tror hon var från Australien?) men har redan utvecklat ett tydligt eget språk och grundligt genomfört hantverk i sina smycken som hon tagit fram efter vistelse i Sydafrika, och hon blandar guld och silver med plast och elektriska trådar från Afrika, färger från jorden och tygerna där, material från gatan. Vad är det som är det vacker eller ej? Smakbegrepp och skönhet, "Ädla" metaller eller plast. Vi har visserligen sett det förut, men sällan så här raffinerat och grundligt hantverk. 
Plasten på framsidan, guldet i spännet på baksidan, bara bäraren vet.
Guld, elektrisk tråd, röd akrylplast

Inga kommentarer: