måndag 11 januari 2010

På plats igen på Skeppsholmen

Nu äntligen Sverige igång igen. Det märktes på alla telefoner och inkommande mails under gårdagen. Vi startade med extra långt personalmöte och välkomnade nya medarbetaren Linnea Lindahl som blir ekonomiansvarig - återkommer till henne senare. Nu kommer även projektledaren Anna Blomdahl sitta hos oss och dra igång nästa omgång av Design S omedelbart och UNG så småningom. Christine Sundberg Carendi är i London och delvis tjänstledig i två månader, men jobbar på distans med vissa frågor. Hon har just installerat sig därborta, men mailen går redan varm. 

Verksamheten fokuseras fortsatt på hållbar utveckling och att positionera svensk design internationellt. Bättre Liv Genom God Design är ju mantrat, som löpt genom Svensk Forms historia som självklar ryggrad. FORM, webben, alla turnerande utställningar, föredrag osv viktiga kanaler och kontaktytor med medlemmar och allmänhet. Regionalföreningarna har aktiva program planerade och alltfler anammar nu det framgångsrika PechaKucha-formatet för att visa fram lokal talang inom design och arkitektur och andra kreativa näringar.

Vår stora utmaning är ju att utveckla en mera affärsmässig inriktning, nya tjänster och erbjudanden, med bibehållen grundmålsättning. Långsiktigt hållbar miljö och höjd livskvalitet och design som konkurrensmedel och utvecklingskraft för samhället. Vi, som  många andra, har kniven på strupen när det gäller ekonomin. I år gäller det.  


Inga kommentarer: