onsdag 4 november 2009

Kronprinsessan Victoria skickar hälsning till Swedish Style in Tokyo

Vi försökte bjuda in Kronprinsessan Victoria i år igen till Swedish Style in Tokyo, eftersom vi nu knyter ihop säcken efter 10 år. Tyvärr passade det inte in i hennes schema, men vi fick en personlig hälsning, som vi läst upp till våra japanska vänners glädje:

”Min dröm att få uppleva Japan blev verklig år 2001, då jag invigde evenemanget Swedish Style i Tokyo. Jag tog del av flera av de spännande livsstils-, kultur-, och designutställningarna runtom i Tokyo och fascinerades av bredden av aktiviteter. Imponerande många svenska kreatörer, artister och formgivare deltog och bidrog till att stärka de goda svensk-japanska relationerna. Det är viktigt att värna om dessa goda relationer samt att hålla dem vid liv. Den svenska och japanska kulturen vävs samman av så många likheter och det är fantastiskt att se hur satsningen har fortsatt genom åren. Jag vill därför varmt gratulera till 10-årsjubileumet.”

”日本に行ってみたいという私の夢は、2001年に実現しました。そしてその時私はスウェディッシュ・スタイルのオープニングに出席致しました。東京で、とても素晴らしいスウェ―デンのライフスタイル、文化そしてデザイン展のいくつかを見ることができ、多彩なイベントにわくわくしました。参加したスウェ―デン人のクリエーター、アーチスト、そしてデザイナーの仕事に、従来から大変良好であったスウェ ―デンと日本の友好関係をより強固なものにしようとする姿がうかがえ、大変感銘を受けました。スウェ―デンと日本の文化には共通点が沢山あります。長年にわたって、このイベントが続いてきたことは、本当に素晴らしいことであり、スウェディッシュ・スタイル10周年を心からお祝いしたいと思います。

Inga kommentarer: