söndag 1 november 2009

Lördag den 30 oktober: Invigning av UNG7 på Svenska Ambassaden

Direkt från Farmers Market och tårtkalas till svenska ambassaden och invigning av UNG utställningen. Vi är tre organisationer som står bakom utställningen: Svensk Form med Form/Design Center i Malmö som projektledare, Riksutställningar och Stockholmsmässan. Svenska institutet har bidragit till frakten av utställningen till Tokyo, och ambassaden i Prag, där utställningen visats tidigare fixade tack och lov en billig frakt till Tokyo med ett tjeckiskt fraktbolag, annars hade vi spräckt budgeten!  UNG är verkligen ett favoritprojekt och en rolig utställning att visa internationellt. Nya tendenser och riktningar som går att berätta om, och ett fint urval av en trovärdig jury. Projektledaren Mathias Swinge finns på plats och Kjell Eriksson från Riksutställningar var med och byggde upp i ambassadens utställningslokaler. Vid invigningen kom ca 300 gäster och minglade och njöt av Marja Kullbergs vackra svenska buffet och drack våra Galaviner. Många gamla vänner från förr dök upp - jag hade ju privilegiet att bo i Tokyo 1997-2002 när min man Krister Kumlin arbetade som svensk ambassadör här, då vi också startade upp Swedish Style in Tokyo just på ambassaden - Ambassadören och jag invigningstalade, och jag kände både vemod och stolthet att se hur många frön vi sått som nu växt sig starka i utbytet mellan Sverige och Japan, såväl på vänskaplig som affärsmässig nivå. Varmt och vänligt, fun friendly and informal. Mottot håller än. Lämnar nu över till den unga generationen.

Projektledare för UNG7 Mathias Swinge tillsammans med Kimoto-san, som representerar bland andra Jonas Bohlin, Åke Axelsson och Gärsnäs i Tokyo, gammal supporter till Swedish Style in Tokyo

Här är jag omringad av ambassadör Stefan Noreén med andremannen Magnus Holm och VisitSwedens chef Thomas Brühl. Kul att Thomas kom ner i egen person för att se hur ett främjarevent kan se ut, som NSU är med och stöttar.
En av de unga UNG7-formgivarna Marcus Abrahamsson på plats i samtal med en japansk besökare
Ambassadens Kaj Reinius i samspråk med herr och fru Sunaga, aktiva i Japanese Institute for Swedish Studies.
Arkitekten och före detta borgmästaren i Minato-ku, Keimi Harada med hustru Takiko, SAS medarbetaren Midori Ichihara med vänninna på ambassadfest.

Glada Swedish style besökare på ambassadfest