tisdag 28 september 2010

Designens Hus på Telefonplan fortfarande i väntan på Design

Blir lika ledsen varje gång jag passerar Designens Hus på Telefonplan. Som en stor svart kista intill Konstfack, gapande i avsaknad av den lovande verksamhet som aldrig fick blomma. Det som var så  nära. Perioden mellan 2005-2007, då förberedelsearbetet pågick som intensivast. Det gick så långt att det till och med låg som ett förslag i budgetproppen. Fattades bara Näringsdepartementets pusselbit, det behövdes bara en lätt knuff för att klivet skulle kunna tas. Ett centrum för form och design - och kanske arkitektur- där man skulle få uppleva det senaste inom form- och designutvecklingen, en innerligt behövd samtidsarena i huvudstaden.  Så nära har vi aldrig varit och det känns tyvärr som om det skulle dröja länge än... Dock pågår flera parallella privata initiativ, så vi kan ju alltid hoppas att någon orkar ända fram med finansiering och realisering.

1 kommentar:

Anonym sa...

Telefonplan ska bli norra Europas Kreativa centrum. Kreativitet betyder förändring. Motsatsen är upprepning. Telefonplan idag är upprepning. De flesta hus är likadana. Man ser inga kreativa verksamheter när man tittar in genom fönstren i dessa enorma byggnader. Man är heller inte välkommen in. Husen har inga publika ytor.

Om detta ska bli ett nav för kreativa verksamheter som vi Stockholmare kan vara stolta över så måste det ske en stor förändring.