onsdag 29 september 2010

Spännande ny omgång av UNG

Nu är juryn klar! Efter två dagars intensivt arbete har juryn nu valt de vassaste bidragen till Ung Svensk Design UNG8 Resultatet är hemligt ända till öppningen på Stockholm Furniture Fair i februari. Därför kunde jag heller inte ta några bilder förstås när juryn arbetade i biblioteket. En  namnkunnig och djupt engagerade jury, Jesper Waldersten, Åsa Jungnelius, Bolle Tahm, Petra Lilja, Fredrik Blank och Anna. 22 bidrag bland 220 valdes ut. Känns som om årets omgång verkligen kommer att bli en stark omgång. Det är alltid lika inspirerande att möta det nya. Vissa tendenser är helt tydliga, bara genom ett första visuellt intryck. En direkt spegling av tiden. But my lips are sealed. Dock passade vi på att träffas i styrgruppen och diskutera turné, finansiering och invigningen på Stockholm Furniture Fair i Greenhouse. Cecilia Nyberg bidrar från mässan generöst med utställningsproduktionen och gestaltningen som görs av Jens Fager - samma som gör Greenhouse. 
Styrgruppen för UNG från vänster Birgitta Ramdell, chef för Form/Designcenter i Malmö, Cecilia Nyberg ansvarig för Stockholm Furniture Fair, Anna Blomdahl, projektledare för Design S och turnéansvarig för UNG samt Karin Wiberg, projektledare för UNG.
Fotografen Andreas Larsson med assistent Emma Gunnarsson plåtade alla utvalda objekt för katalogen

Duktige och sympatiske Jens Fager gör utställningsgestaltningen både till Greenhouse och UNG8, här med projektledaren Karin Wiberg utanför Svensk Forms lokaler


Inga kommentarer: