söndag 24 oktober 2010

Alltid strid ström av besök på Svensk Form

Chefen för Islands designcenter Halla Helgadottir och projektledaren Edda Sigurjonsdottir besökte för att planera för en större isländsk manifestation här under möbelmässan i februari. Island satsar sig ur sin kris med design, mode och upplevelser (ca 1 miljon/år). Jag kopplade ihop dem med Outskirts-projektet på Telefonplan. Tror att det blir klockrent. Kul också deras syn att svensk design definitivt ligger i framkant när det gäller senaste designutvecklingen, experience design, interactive design osv, medan de menade att Danmark och Finland mest vilar på lagrarna. Intressant att höra förstås, vi gillar Island!
Birgit Kassovic från Hamburg, tidigare på svenska gk, ständigt med glimten i ögat och roliga kommentarer kom för att detaljplanera Design S turnén i Hamburg nästa år, där den visas i en ambitiös turné. www.swedishdesignawards.se
Amerikanskfördda Brett Ascarelli kom från Sveriges utlandsradio för att intervjua mig om PeePoople och varför den vunnit en Design S-hedersutmärkelse. Var detta ett tecken på en ny tendens inom svensk designutveckling? Från estetik till problemlösning? Ja och nej. Intressant samtal. I köket på vägen ut träffade vi på vår hyresgäst André Heinz som plockade ur diskmaskinen. Sustainable Technology Funds,  ett riskkapitalbolagom han startat med en kompis för att investera i bra svenska miljötekniska lösningar. Brett och André hade många gemensamma trådar att dra i från uppväxtorter och ungdom och delat miljöintresse. Köket en utmärkt mötesplats, här händer många kopplingar.

Inga kommentarer: