fredag 21 januari 2011

Matti Klenell shows poppy flowers at Gallery Pascale

Coqulicot - franska order för vallmo och de stora röda vallmofälten har inspirerat Matti Klenell till den ny serie ljusstakar i fem varianter som han just producerat hos Gnosjö för Galleri Pascale i Stockholm. Fem varianter, fem färger, som blommor som stiger upp ur bordet. Fungerar med och utan värmeljus. Pris mellan ca 300-500 kronor . Lätt att ta med i handen som en blomma på fest! Blommor på bordet. Säkert en fullträff. Tror kanske att  Matti och Pascale har skapat en riktigt kommersiellt gångbar och prismässigt överkomlig produkt. Grattis! Jag vill genast köpa en grupp.

Från hans egen press release:
"Coqulicot" är en familj ljushållare för värmeljus. De är tillverkade i pulverlackerat stål och produceras av Collection Pascale. De innebär ett nytt tillägg till det växande sortiment Pascale Cottard Olsson byggt upp sedan hennes galleri öppnade 1998. Det har varit ett väldigt roligt första samarbete och vi är båda mycket nöjda med det färdiga resultatet.

Mitt mål var att ta fram en ljushållare som reflekterar såväl lågan från stearinljuset som det omgivande ljuset. Jag ville ta fram en produkt där ljuset länkar samman olika former till en större helhet. Genom att skissa med pappersmodeller testade jag tanken i flera olika riktningar och till en början hade produkten ett mer abstrakt och irriterande pretentiöst uttryck.


Yes, I immediately fell in love with Matti Klenell's new candle holders in the shape of flowers, inspired by the French poppy fields, named Coqulicot as in French - and produced in 5 different shapes and colours. Best give-away instead of a flower, to be used on the table in any combination. Colourful and priceworththy ranging from about 300 - 500 SEK. Matti and Pascale - I think you may have come up with a real sale success!! Congratulations.


Matti Klenell seemed very happy with his new product Coquelicot


Inga kommentarer: